Aktiviteter Svensexa & Möhippa

Det finns en mängd aktiviteter man kan göra på en svensexa. Tänk dock på att inte planera in allt för många olika aktivteter under dagen. Om kvällen ska avslutas med en middag på en restaurang eller dylikt brukar tre till fyra olika aktiviteter vara lagom för att fylla dagen. Lägg de aktivteter som kräver skärpa och nyktert tillstånd först på schemat.

Se till att dokumentera dagen och kvällen genom att fota och kanske videofilma. Efter svensexan kan ni som arrangerat sedan köpa ett album eller en stor ram och sätta er tillsammans för att sätta in bilderna och skriva texter om dagen och kvällen. Detta blir sedan med all säkerhet en uppskattad gåva ni kan lämna över till brudgummen under bröllopsmiddagen.

Folkrace och gokart är exempel på aktiviteter som är otroligt roligt att köra i grupp. Arrangera det som en liten tävling och ta fram ett pris till vinnaren. Tänk på att det är brudgummens dag, så det gör ju inget om han kommer först…

Andra förslag på aktivteter:
– Bowla.
– Köra gokart.
– Köra speedway.
– Köra folkrace.
– Flyga flygplan eller segelflyga.
– Flyga luftballong.
– Hoppa bungyjump.
– Skjuta lerduvor.
– Spela paintball.
– Laserdome.
– Hoppa fallskärm.
– Klättra klättervägg.
– Sjunga in en CD i en studio.
– Glasblåsning.
– Picknick.
– Golf eller minigolfkurs.
– Laga mat med en inhyrd professionell kock.
– Åka vattenskidor.
– Få en lektion i boxning.
– Åka forsränning.
– Femkamp.
– Bada tunna.
– Ett provdyk.
– Vinprovning.
– Whiskyprovning.
– Ölprovning.
– Karaoke.

En idé är att ni som är med under dagen och kvällen lite då och då ge brudgummen nya uppdrag han ska utföra. Ge poäng för varje utfört uppdrag och summera sedan under kvällen poängen och ha en liten prisutdelning. För varje godkänt genomfört uppdrag kan han få till exempel en skraplott.

Förslag på uppdrag som brudgummen kan utföra under dagen:
– Skaffa autografer från minst fem “kändisar”.
– Bjuda upp minst fem kvinnor till dans under förevändning att han ska träna till bröllopsvalsen.
– Måla ett porträtt av sig själv eller sin blivande fru.
– Sälja saker såsom till exempel godis, kondomer, eller pussar.
– Samla namnteckningar från kvinnor.
– Fixa en varmkorv med bröd, senap och ketchup gratis.
– Fixa en gratis drink från en bartender.
– Hjälpa kocken i köket.

Håller ni svensexan samma dag som möhippan och har planerat att låta brudparet avsluta kvällen tillsammans är en idé att prata ihop er med dem som arrangerar möhippan och boka ett hotellrum eller ett rum på vandrarhem. Ombesörj sedan så att den blivande brudgummen transporteras dit efter att ni har avslutat dagen och kvällens aktiviteter.

Svensexan som temadag
Ett förslag är att planera hela dagen för svensexan med ett tema. Beroende på hur den blivande brudgummen är som person och vad han tycker om att göra lägger ni upp aktiviteterna för dagen.

Relaxdag
Låt dagen för svensexan gå i ett avslappnat tema där brudgummen får njutning för både kropp och själ. Ett alternativ är att boka in en dag på en spa-anläggning där ni väljer ut några olika behandlingar för den blivande brudgummen och er. Ett alternativ till spa-anläggning är att åka till ett ställe där ni kan bada bastu och badtunna. Till lunch kan ni antingen ta med er mat eller beställa på plats och äta medan ni relaxar.

Efter en dag med till exempel ansiktsbehandling med rakning, massage och bubbelpool eller bastu och badtunna, avslutar ni kvällen med en middag på en lyxig restaurang.

Äventyrsdag
Låt den blivande brudgummen få en dag i äventyrets tecken. Det finns flera arrangörer runt om i landet som anordnar äventyrsdagar av olika slag. Paint-ball, klättring, forsränning höghöjdsbana, femkamp, fallskärmshopp och bungyjump är några alternativ som brukar finnas.

Ett annat alternativ är att anordna er egen äventyrsdag. Ta med er mat och dryck och åk till ett lämpligt ställe där ni har till exempel femkamp (exempel på grenar: kasta yxa, skjuta pilbåge, hinderbana, luftpistol, blåsrörsskytte, lassokastning, stocklyft), åker vattenskidor eller skattjakt. Till skattjakten kan ni innan dagen ha tillverkat en karta över terrängen och någonstans grävt ner en “skatt” som brudgummen ska söka sig fram till. Vad skatten ska vara är det endast er fantasi som sätter gränser för. På vägen till skatten genomför brudgummen ett flertal aktiviteter och har mat och vätskepauser.

Kvällen kan ni avsluta på en restaurang. För att bibehålla temat för dagen väljer ni förslagsvis ett ställe med lite annorlunda miljö och som har lite spännande maträtter. Ett annat alternativ är att hyra en kock som tillagar och serverar er mat på plats i det fria.

Sportdag
Är brudgummen sportintresserad och gillar att träna kanske en dag i sportens tema kan vara ett alternativ. Låt honom prova på till exempel att boxas mot en kunnig boxare, få en lektion i fäktning, spela ishockey med favoritlaget eller gå en runda tennis mot en duktig tennisspelare. Tycker han om golf kanske ni kan ordna så han får en privatlektion i det. Är brudgummen motorintresserad kan ni göra dagen till en motorsportdag där han får prova på ett flertal motorsporter såsom motorcross, gokart och folkrace. Ta med er mat och dryck till lunchen som ni äter någonstans emellan aktiviteterna.

Efter de olika sportaktiviteterna kopplar ni av och gör er i ordning för kvällen med en bastu för att sedan avsluta dagen med en middag på en sport- eller karaokebar. Innan middagen kan ni hålla en ölprovning där kunnig ölprovare håller ett föredrag och lär er mer.

Friluftsdag
Ta med den blivande brudgummen på en heldag i naturen. Packa med er mat och dryck. Åk exempelvis till en sjö eller en havsvik där ni sedan “slår läger” och gör upp en eld. Dagen kan sedan ägnas åt fiske, fågelskådning, orientering med mera. Har ni möjlighet att ta med några kanadensare eller kajaker kan ni ge er ut på en tur. Är svensexan på vintern kan ni till exempel pimpla, åka skidor och pulka.

Efter några timmars aktiviteter tar ni matpaus. Har ni fiskat kan ni tillaga den eventuella fångsten över öppen eld. Tillbringar ni hela dagen och kvällen på samma ställe och vill övernatta kan ni ta med er mat att tillaga till middag och ett militärtält som ni sedan sover i. Alternativt kan ni avsluta kvällen på en restaurang, varför inte en fiskrestaurang eller en restaurang som serverar vilt?