Lokalt innehåll

>Accessoarer
>Blommor
>Bröllopsresa
>Fotografering
>Frisyr & Skönhet
>Musik
>Skor
>Smycken
>Svensexa/Möhippa
>Tårtan
>Underkläder

Reklamplats Reklamplats Reklamplats Bröllopsregister

Bröllopsfotografering

Att gifta sig är en stor händelse i livet. En viktig del av er dag är att skapa minnen från denna stora händelse. Fotografierna från er bröllopsdag kommer att, tillsammans med era ringar, vara det som kanske är mest bestående av det materiella från ert bröllop. De blir vackra minnen ni kan glädjas åt tillsammans.

Det kan vara värt att lägga lite extra omsorg på att välja en bra fotograf och för att få bästa resultat kan det vara värt att anlita en professionell fotograf.

Det är viktigt att ta reda på vad olika fotografer kostar, vad som ingår i priset samt be att få se fotografier de tagit från tidigare bröllop. Boka fotografen i god tid innan bröllopet, speciellt viktigt är detta om ni väljer en populär tidpunkt på året. Diskutera noggrant igenom med fotografen vad ni har tänkt er. Har ni sett några bilder ni gillar så visa dem och tala om vad det är ni tycker om med dem.

Något ni även måste tänka över är om ni vill ha bilder från studio, utomhus från vigselplatsen eller kanske både och. Tänk även igenom om ni vill ha bilder från hela dagen, att fotografen följer er från förberedelserna på morgonen till festen på kvällen, eller bara vid ett tillfälle då ni är uppklädda och klara.

Vill ni endast ha fotografier från när ni är uppklädda och klara brukar den bästa tidpunkten för fotografering vara innan vigseln, då det oftast finns mer tid att fotograferas i lugn och ro. Vill ni ha en annons i tidningen kan de flesta fotografer hjälpa er även med detta.

Att anlita en professionell fotograf kan ofta kosta mycket pengar. Ett alternativ kan vara att be någon ni känner som är duktig att fotografera. Det kan då vara bra att gardera sig genom att fråga åtminstone två personer. På så sätt får ni fler bilder att välja bland, och skulle en kamera krångla eller den ena personen kanske visa sig inte vara så bra på att fotografera som ni trodde så har ni ett alternativ till.

Gå noggrant igenom med dom ni bett fotografera vad ni har för förväntningar av dom och vad ni vill att de ska fotografera. En bra idé kan vara att skriva en checklista de kan gå efter.

Om det är möjligt så besök platsen för vigseln innan bröllopet, tillsammans med dom som ska fotografera, och gå igenom hur det ser ut, vart ni kan stå och så vidare. Har ni en digitalkamera så provfota lite med den för att se hur kvalitén blir. Bildkvalitén kan skilja mycket mellan olika digitalkameror och det kan vara bra att kontrollera att ni tycker kvalitén är tillräcklig innan de riktiga bilderna ska tas.

Utanför vigsellokalen och under den efterföljande festen har förmodligen många av gästerna kameror med sig. Be att få låna negativen så att ni kan göra efterframkallningar, eller om det är en digitalkamera be att få bilderna på en CD-skiva. Ett idé är även att sprida ut engångskameror på borden under middagen och festen som gästerna kan använda fritt. Detta kan resultera i många roliga och minnesvärda bilder.

Fotografera gästerna
Det kan även vara roligt att ha bilder på var och en av gästerna på bröllopet. En idé är att utse en person som under minglet innan middagen går omkring bland gästerna och fotar dessa var för sig, eller i par. Skaffa en fin bok och låt var och en av gästerna skriva en hälsning till brudparet på en blank sida. När bilderna sedan framkallats sätts de in bredvid respektive hälsning. Detta blir en gästbok för bröllopet och ett roligt minne för brudparet. Samtidigt ger det gästerna något att göra i väntan på att brudparet anländer till festplatsen.

Videofilmning
Förutom fotografier kan det vara väldigt kul att få bröllopsdagen videofilmad. Hör med en eller ett par släktingar eller vänner som har videokamera om de kan hjälpa er. Det kan dock vara en nackdel att välja en gäst på bröllopet att filma. Som gäst går man miste om mycket när man ser bröllopet genom en lins och det kan därför vara svårt att vara både gäst och filmare.

Kanske kan ni därför höra med någon av gästernas bekanta, som inte är gäst på ert bröllop, om de kan ställa upp och filma för en liten ersättning.

En viktig sak är att även vid filmning gå igenom med dem ni bett filma vad ni har för förväntningar av dem och vad ni vill att de ska filma.

Ett alternativ till att be någon man känner filma är att köpa tjänsten av en professionell filmare. Detta blir naturligtvis ett lite dyrare alternativ, men å andra sidan blir kvalitén med all säkerhet bättre än om en amatör filmar, både bild- och ljudmässigt. En bra filminspelning av ert bröllop blir ett minne att glädjas över i många år tillsammans.